Երևան`   +9 °C
Այսօր`   Երկուշաբթի, 06 մայիսի, 2024 թ.

Ո՞ր համեմունքներն են պայքարում ստամոքսի քաղցկեղի դեմ

934
Երեքշաբթի, 07 հունվարի, 2020 թ., 02:05
Ո՞ր համեմունքներն են պայքարում ստամոքսի քաղցկեղի դեմ

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան անվանել է այն համեմունքները, որոնք կարող են պայքարել ստամոքսի քաղցկեղի և աղեստամոքսային տրակտի այլ հիվանդությունների դեմ, գրում է «Вечерняя Москва» պարբերականը։

Ըստ սննդաբանի, որոշ համեմունքներ ոչ միայն կարող են դրականորեն ազդել օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա, այլև՝ դառնալ ստամոքսի քաղցկեղի և այլ հիվանդությունների դեմ պայքարի լավագույն միջոց։ «Դրանք կարող են թեթևացնել հիվանդի վիճակը և արագացնել վերականգնումը»,- նշում է սննդաբանը:
Այս համեմունքների մեջ սննդաբանը ներառել է կոճապղպեղը, որը «վաղուց օգտագործվում է ժողովրդական բժշկության մեջ»: Կոճապղպեղը «հակաօքսիդանտների հիանալի աղբյուր է», որի բույրը լավացնում է ախորժակը: Բացի այդ, եթե սև թեյ խմեք, ապա այն կարող է հանգստացնել ստամոքսը: Քրքումը, բացի համային հրաշալի որակներից, օժտված է գտակար բազմաթիվ «հակաօքսիդիչ և հակաբորբոքային հատկություններով» և կարող է պաշտպանել քաղցկեղից: