Ո՞րն է թեյ պատրաստելու ճիշտ եղանակը
Թեյի ոչ ճիշտ պատրաստման պատճառով, այն կարող է վտանգավոր լինել: Այս մասին գրում է Focus հրատարակությունը՝ հղում անելով Գերմանիայի ռիսկերի գնահատման դաշնային ինստիտուտին (BfR): Ըստ մասնագետների, քանի որ թեյը բնական ծագմամբ նյութ է, այն կարող է պարունակել մանրէներ, խմորիչներ, բորբոս կամ պաթոգեններ, ինչպիսիք են սալմոնելան: Հետևաբար թեյ պատրաստելիս հարկ է խստորեն հետևել արտադրողի ցուցումներին և թեյի տերևները լցնել եռացրած ջրով և թողնել թրմվելու հինգ րոպե: Մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս խմել թեյ, որը թեյնիկում է մնացել մի քանի ժամ: 2019 թվականի հոկտեմբերին Չինաստանի մի խումբ բժիշկներ հայտնաբերեցին, որ կանաչ թեյը կարող է օգտագործվել բջջային թերապիայի ժամանակ, որի ընթացքում հատուկ նյութն ակտիվացնում է մարմնում ներմուծված ցողունային բջիջների խումբը: Բջջային թերապիան օգտագործվում է ժառանգական հիվանդությունների և քաղցկեղի, ինչպես նաև սրտանոթային, նեյրոդեգեներատիվ և աուտոիմուն հիվանդությունների դեմ պայքարում: |
#AstraZeneca-ն խոստովանել է, որ #COVID_19-ի դեմ իր պատվաստանյութը կարող է թրոմբոզ առաջացնել
51530.04.2024, 23:24Կիրանցում սև բերետավորները հարվածել են մի աղջկա գլխին, մյուսի՝ որովայնին
38227.04.2024, 00:30Կիրանցում բերետավորների հարձակումից հետո կանանց են տեղափոխում շտապօգնության մեքենայով (տեսանյութ)
16826.04.2024, 23:24Կորոնավիրուսի ժամանակ Առողջապահության նախարարությունից հափշտակվել է ավելի քան 263 միլիոն դրամ
17625.04.2024, 19:18Հիվանդանոցներում պետպատվերով բուժումները կասեցվել են. «Ժողովուրդ»
13919.04.2024, 08:30«Հնարավոր չէ պարզել՝ այդ մարդու կիստա՞ն է, թե՞ քսերոքս արած «տիպային» կիստա»․ Փաշինյան (տեսանյութ)
47018.04.2024, 12:24