Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում ախորժակը
Կան սննդատեսակներ, որոնք մեծացնում են ախորժակը՝ երկար ժամանակ հագեցնելով քաղցի զգացումը, և հակառակը, կան մթերքներ, որ ուտելուց հետո հավելյալ սնվելու ցանկություն են առաջացնում: Ախորժաբեր են համարվում աղի, կծու համեմունքները, թթու վարունգը, խնձորը, կիտրոնը, որոնց չարաշահումն, իհարկե, կարող է աղեստամոքսային համակարգի խնդիրների պատճառ դառնալ: Ախորժաբեր է նաև նռան հյութը, այն կանոնավորում է ստամոքսի գործունեությունը, ունի հակաբորբոքիչ և հականեխիչ հատկություն։ Սննդաբանները պնդում են, որ վառ գույներն ախորժաբեր են, ցրում են վատ տրամադրությունն ու դեպրեսիան ու այդպիսով ախորժակ բացում: Նրանք խորհուրդ են տալիս բողկ, կանաչ ոլոռ, դդմիկ օգտագործել: |
«Հայաստանում նկատվում է կարմրուկի դեպքերի աճի միտում»․ Արմեն Մուրադյան
16212:48«Հայաստանում ջրծաղիկը վերջին 3 տարիների ընթացքում աճել է շուրջ 4 անգամ»․ Անուշ Պողոսյան (լուսանկար)
79126.03.2024, 15:24«Վեներական հիվանդություններով վարակվածների թվում բարձր դասարանների տղաներ են»․ Ոսկան Սարգսյան
207122.03.2024, 11:48Առաջին անգամ մարդուն հաջողությամբ փոխպատվաստել են խոզի երիկամ (լուսանկար)
307621.03.2024, 20:48Մահացել է Միքայել Աղաջանովը
234721.03.2024, 09:54«Վեներական հիվանդությունների բռնկում՝ Իջևանում»․ Ոսկան Սարգսյան
251516.03.2024, 13:48