Ինչպե՞ս խուսափել սննդային գործոնով պայմանավորված վարակիչ հիվանդություններից
Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման Ազգային Կենտրոնը գրում է. «Ամանորյա տոնական օրերին առկա են բոլոր նպաստավոր պայմանները սննդային գործոնով պայմանավորված վարակիչ հիվանդությունների առաջացման համար, քանի որ այդ օրերին ավելի հաճախ են մարդկանց կողմից օգտագործվում երկար, ոչ պատշաճ պայմաններում պահված, բազմակի անգամ տաքացրած կերակրատեսակներ: Բացի այդ օգտագործվում են միմյանց հետ ոչ համատեղելի մթերքներ, որոնք իրենց հերթին պատճառ են դառնում մարսողական համակարգի տարբեր բնույթի խանգարումների: |
ԱՄՆ-ն Սենեգալում 35 միլիոն դոլար արժողությամբ լաբորատորիական համալիր է կառուցում. ՌԴ ՊՆ
157Երեկ, 18:25ՀՀ Առողջապահության նախարարությունն զգուշացնում է
93Երեկ, 18:06Ինչպե՞ս խուսափել սննդային գործոնով պայմանավորված վարակիչ հիվանդություններից
88Երեկ, 17:54«Ահա թե ինչ է իրենից ներկայացնում համակարգային կոռուպցիան»․ Պեդրո Զարոկյան
8523.12.2024, 11:30Սննդային թունավորումով Սպիտակի ԲԿ է տեղափոխվել 5 քաղաքացի
15222.12.2024, 14:12«Հիշեցի հայտնի ասացվածքը՝ после нас хоть потоп»․ Անուշ Պողոսյան (լուսանկար)
18021.12.2024, 15:12