Ինչո՞վ է վնասակար հալած պանիրը
![]() Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան «Вечерняя Москва» պարբերականի հետ զրույցում ներկայացրել է հալած պանրի վնասակարության մասին։ Փորձագետը նշել է, որ հալած պանիրն իրենից ներկայացնում է սովորական պանիր, որը մշակվել է պանիրը հալեցնող նյութերի՝ ֆոսֆատների միջոցով: Ըստ նրա՝ հալած պանրի շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել նրան, որ դրանում պարունակվող ֆոսֆատները մարդու օրգանիզմում փոխգործակցության միջոցով հեռացնեն կալցիումը: Հալած պանիրը նաև վտանգավոր է նրանով, որ այն ունի բարձր կալորիանություն: Ճարպակալմամբ կամ աթերոսկլերոզով տառապող մարդկանց պետք չէ շատ օգտագործել հալած պանիր, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակաի խոլեստերին: Բացի այդ, անհրաժեշտ է սահմանափակել հալած պանրի օգտագործումը նրանց, ովքեր ունեն նյութափոխանակության խնդիրներ: Սոլոմատինան նաև հիշեցրել է, որ հալած պանրում աղի մեծ քանակության պատճառով, այն հակացուցված է հիպերտոնիկ հիվանդության դեպքում: |

«Վստահ եմ, որ այս մոդելը չի աշխատելու»․ Կարեն Քոչարյան
11815:06
ՀՀ–ում առողջության համընդհանուր պարտադիր ապահովագրության մասին օրենքն ընդունվեց
13517.12.2025, 14:30
Անահիտ Ավանեսյանը ներկայացրել է 500 հազարից մինչև 1 մլն դրամ աշխատավարձ ստացողների ապահովագրավճարի սխեման (տեսանյութ)
14917.12.2025, 10:48
«Շտապօգնությունից՝ ընտանեկան բժշկի ուսերին»․ Անուշ Պողոսյան
13517.12.2025, 03:06
«ՀՀ-ում շարունակվում է արձանագրվել սուր շնչառական վարակներով պայմանավորված հիվանդացության ակտիվություն». ՀՎԿԱԿ
14815.12.2025, 18:54
«Զինծառայողների և փրկարարների ապահովագրավճարի ֆինանսական բեռը պետությունը չի հոգալու»․ Ծաղիկ Վարդանյան
15214.12.2025, 03:06
