Քաղցած վիճակում տանձ չուտել, տանձ ուտելուց հետո էլ` ջուր չխմել
Առավել առողջարար են համարվում տանձի բուրումնավետ տեսակները։ Տանձն իր մեջ պարունակում է շաքարներ, կարոտին, եթերային յուղեր, յոդ, երկաթ և այլն։ Միզապարկի բորբոքման և երիկամային հիվանդությունների դեպքում առավել օգտակար են վայրի տանձենու պտուղները, որոնք չեն զիջում արջախաղողին և հապալասենուն։ Այդ տեսակի պտուղները հարուստ են վիտամին P-ով: Տանձի թթվաշ և պինդ տեսակներն ամրապնդում, կազդուրում են լյարդն ու ստամոքսը, գրգռում ախորժակը, սակայն հակացուցված են տարեցների և դյուրագրգիռ մարդկանց համար։ Այս պտուղը հրաշալի հակադեպրեսանտ է, երիտասարդացնող հատկություն ունի։ Տանձի պտղամսի մեջ պարունակվող ասկորբինաթթուն արագացնում է վերքերի ապաքինման ընթացքը, իսկ տանձենու տերևներից պատրաստվում է թուրմ, որն օգտագործվում է սնկային և մաշկային հիվանդությունների դեպքում: Տանձահյութն օգտագործվում է սրտային, թոքային, ինֆեկցիոն հիվանդությունների դեպքում։ Տանձ կարելի է ուտել սնունդ ընդունելուց 30 րոպե հետո։ |
Կիրանցում սև բերետավորները հարվածել են մի աղջկա գլխին, մյուսի՝ որովայնին
25627.04.2024, 00:30Կիրանցում բերետավորների հարձակումից հետո կանանց են տեղափոխում շտապօգնության մեքենայով (տեսանյութ)
14326.04.2024, 23:24Կորոնավիրուսի ժամանակ Առողջապահության նախարարությունից հափշտակվել է ավելի քան 263 միլիոն դրամ
15625.04.2024, 19:18Հիվանդանոցներում պետպատվերով բուժումները կասեցվել են. «Ժողովուրդ»
13619.04.2024, 08:30«Հնարավոր չէ պարզել՝ այդ մարդու կիստա՞ն է, թե՞ քսերոքս արած «տիպային» կիստա»․ Փաշինյան (տեսանյութ)
42918.04.2024, 12:24Հերթն Անահիտ Ավանեսյանինն է. «Ժողովուրդ»
46218.04.2024, 09:06