Երևան`   +29 °C
Այսօր`   Ուրբաթ, 26 ապրիլի, 2024 թ.

Ինչ ուտել հետտոնական օրերին

422
Երկուշաբթի, 08 հունվարի, 2018 թ., 00:05
Ինչ ուտել հետտոնական օրերին

Տոնական օրերից և ծանրամարս ուտելիքներից հետո մեր օրգանիզմը հանգստի կարիք ունի: Տարբեր աղցաններ և տաք ուտեսներ խառնելով իրար վնասում ենք մեր ստամոքսի նյութափոխանակությունը, մարսողությունը, ինչպես նաև մարմնի կազմվածքը։ Հարկավոր է ուտել այպիսի մթերքներ, որոնք ավելի հեշտ է մարսելը, թեթև են և ոչ յուղալի: Առաջարկում ենք օրգանիմզը բեռնաթափելու տարբերակներ:

Առաջին նախաճաշ անյուղ շիլա, գազարի աղցան մի կաթիլ ձիթայուղով, մեկ հատ նարինջ կամ խնձոր, ոչ քաղցր սուրճ:

Ճաշ բանջարեղենային ճաշ, խաշած բրոկոլի, գազարով աղցան, կիվի, սև հաց

Ընթրիք ծովամթերք, խաշած ծաղկակաղամբ, հավի կրծքամսի գրիլ լիմոնի հյութով, բրինձ (ոչ մաքրած), քերած խնձոր լիմոնի հյութով և նանայով թեյ։

Մսային ճաշատեսակները հետտոնական բեռնաթափման ժամանակ նույնպես թույլատրելի են: Ցանկալի է տապակած մսի փոխարեն ուտեք խաշած հավ կամ ձուկ: